Hvad laver guldsmede?

En guldsmed er en fagudlært kunsthåndværker, der gennem en 4-årig uddannelse blandt andet har lært at fremstille og formgive smykker. En guldsmed er altså personen bag de smykker, vi bærer … eller er en guldsmed nu også det? Man kunne nemt fristes til at tro, at der bag ethvert smykke er en faglært guldsmed med hænderne ordentligt skruet på, men sådan er det langt fra. Dette gælder eksempelvis ikke, når det kommer til de masseproducerede smykker, der blandt andet sælges som accessoires i en tøjbutik. Her er smykkerne i store træk produceret ved hjælp af maskiner. Det betyder dog ikke, at der aldrig har været en guldsmed med ind over processen.

Hos Guldsmed Kristian Otte sælger vi udelukkende håndlavede smykker, hvilket betyder, at vores smykker altid er nøje udarbejdet af en af vores dygtige guldsmede. Vi mener både, at det sikrer et ordentligt håndværk samt resulterer i personlige smykker, der er 100% unikke. Vores smykker er en investering, der holder en livstid og mere til.

Forskellige former for guldsmede

Vidste du, at der findes flere forskellige former for guldsmede? Dette er oftest ny viden for mange. I daglig tale er der nemlig en tendens til, at vi kalder alle, der arbejder med smykker, for guldsmede, selvom de ikke er det.

Der kan eksempelvis være stor forskel på en butiksguldsmed og en guldsmed. “Guldsmed” er ikke en beskyttet titel, og flere butiksassistenter i en smykkebutik bærer derfor også ofte stillingsbetegnelsen.

Traditionel guldsmed

Taler man om en traditionel guldsmed, taler man om de personer, der fremstiller og formgiver smykker. Det er de personer, der sidder på guldsmedeværksteder og kreerer små genialiteter, der skal pryde diverse kroppe verden over. Det er eksempelvis også dem, der rådgiver dig i designprocessen af specialsmykker eller reparerer din ødelagte yndlingsring, som du arvede af din kære mormor.

Butiksguldsmed

Taler man derimod om de personer, som står i smykkeforretninger og langer ens drømmesmykke over disken, så taler man oftest om en butiksguldsmed. Alle der arbejder med smykker er altså ikke traditionelle guldsmede, som kan smede, fatte og formgive et smykke.

For at komplicere det bare lidt mere, så er det ikke engang alle guldsmede, der arbejder med smykker. Det forholder sig nemlig sådan, at man på Guld- og sølvsmedeuddannelsen kan dygtiggøre sig inden for forskellige retninger. Udover smykker kan lærlingene altså også specialisere sig i eksempelvis bestik samt brugs- og pynteting. Førstnævnte kaldes for bestiksølvsmede, hvor sidstnævnte kaldes for korpussølvsmede. Guldsmedefaget er altså et bredt felt med forskellige specialer og interesser. Et felt, der ikke udelukkende handler om fine smykker, men også om kander og sølvbestik. Hos Guldsmed Kristian Otte er vi, som vores navn muligvis indikerer, et hold af fagudlærte guldsmede, hvis hjerter banker for smykkefaget og alle dets finurligheder. Køber du smykker hos os, er der altså altid en passioneret guldsmed bag, der har smedet smykket.

En guldsmed i Aalborg

Guldsmed Kristian Otte er en guldsmed i Aalborg, der tilbyder dig håndlavede smykker af den højeste kvalitet. Hos os kan du blandt andet købe ringe, øreringe og vedhæng. Det er derudover muligt for dig at designe dit eget smykke i samarbejde med en af vores dygtige medarbejdere. Leder du derfor efter en autentisk guldsmed i Aalborg, så er vi det oplagte valg.

Dit personlige præg

Vi tilbyder nemlig noget, du ikke kan få i gængse smykkeforretninger: dit personlige præg. Guldsmed Kristian Otte er altså en guldsmed i Aalborg, der laver unikke smykker ud fra dine behov. Med vores smykker søger vi ikke at ramme masserne, vi er derimod meget mere interesserede i at skabe smykker tilpasset dine unikke ønsker. Smykker, der fortæller din historie, hvad end det er en historie om kærlighed, mærkedage eller noget helt tredje. Det er også af den grund, at vi står bag rigtig mange specialopgaver, hvor vi har gjort vores kunders smykkedrømme til virkelighed. Vi er altså den guldsmed i Aalborg, som du skal gå til, hvis du ønsker dig noget helt specielt, der er blevet fremstillet med lige netop dig eller dine kære i tankerne. Udover at du med garanti får et helt specielt smykke, så er der også andre faktorer, der adskiller vores autentiske guldsmed i Aalborg fra de gængse smykkeforretninger:

  • Vi leverer et stykke dansk håndværk fremstillet fra bunden
  • Dit smykke er udarbejdet af faglærte hænder
  • Du er garanteret, at dit smykke er fremstillet i de fineste metaller

Hos Guldsmed Kristian Otte kan du altså forvente følgende: Dansk håndværk, ekspertise, høj kvalitet og specialdesignede smykker. Leder du efter en guldsmed i Aalborg, der leverer ordentligt dansk design og god rådgivning, så skal du altså hive fat i os hos Guldsmed Kristian Otte.

Du kan booke en aftale her. Så kan vi tage en uforpligtende snak om dine smykketanker. Hvem ved, måske er din smykkedrøm den næste til at blive realiseret.

Guldsmed Kristian Otte – Din guldsmed i Aalborg