bryllups-ringe

Bryllups-ringe er hjertet i kærlighedspagten

Bryllups-ringe | Artikel | 2023

Hører du om smykkedesign, fingerringe og ædelsten, er der statsgaranti for, at bryllups-ringe begynder at glitre i dit indre. Bryllups-ringe er nogle af de mest ikoniske ringe i verden, da de repræsenterer noget af det mest betydningsfulde i livet: Kærligheden. Bryllups-ringe er et synonym for lykke og livslang troskab.

Før vi går videre, er vi nødt til at opdele bryllups-ringe i de velkendte kategorier:

Begge typer af ringe defineres som bryllups-ringe, da de har en stor andel i alt det, der kendetegner brylluppet. Men der er selvfølgelig forskel på smykkerne såvel som deres betydning i kærlighedspagten.

Forlovelsesringe – “Vil du gifte dig med mig?”

Prøv at læse overskriften højt for dig selv … Hvordan føles det? De fleste af os kan næsten mærke rødmen krybe op ad kinderne eller føle hjertet slå lidt hurtigere. Sætningen er præcis den følelse, som en forlovelsesring bærer med sig. Ingen er i tvivl om, hvad der er på spil, og det bliver næppe mere følelsesladet end det øjeblik, hvor han går på knæ og finder den lille æske med ringen frem, mens han stille hæver blikket mod hende og udtaler de magiske ord.

Frieriet

Traditionelt set er det manden, der frier til hende, så derfor er det også billedsproget, vi går med i denne artikel. Vi vil naturligvis påpege, at det i moderne tid er blevet meget mere almindeligt, at hun også kan stille det store spørgsmål til ham, eller at han stiller det til ham eller at hun stiller det til hende. Det kræver sådan set bare to forelskede at fuldføre det ikoniske ritual.

Forlovelsesringen er den ring, der gives fra den ene partner til den anden i forbindelse med et frieri. Frieriet er et romantisk ritual, hvor han spørger sin udkårne, om hun vil giftes med ham og dele livet med ham. Der kan være mange forskellige måder at fri på, og ritualet har altid ført til mange kreative løsninger gennem tiden. Her er et par stykker:

  • Frieriet kan finde sted i toppen af Eiffeltårnet, akkompagneret af champagne og en romantisk atmosfære.
  • Frieriet kan ske på havets bund iført dykkerudstyr og et skilt, der stiller det store spørgsmål
  • Frieriet kan finde sted i hjemmets intime rammer med sød musik og en lun stemning.
  • Frieriet kan også ske på en restaurant med vidner til alle sider og en tjener, der har gemt ringen i vinglasset.

Ja, det var blot fire ud af utallige måder at fri på. Du skal gøre det på din egen måde. Start med at besvare følgende spørgsmål:

– Hvad kan du se dig selv gøre?
– Hvad afspejler din personlighed?
– Hvad ville din partner sætte pris på?

Det sidste spørgsmål er: Er din idé til fordel for hende, eller er det for din egen skyld? Hvis du er meget ekstrovert, har mange en tendens til at fri i store omgivelser. Men hvis din partner er meget introvert, vil hun sandsynligvis sætte mere pris på, at du tilpasser dig hendes komfortzone.

Hvilke bryllups-ringe skal man vælge?

Frieriet er én ting. Forlovelsesringen er noget helt andet. Du bør stille dig selv nogenlunde de samme spørgsmål som ved frieriet:

  • Hvad vil din kæreste sætte pris på?
  • Hvad kan du se dig selv i?

Internettet svømmer over med diverse råd og retningslinjer for forlovelsesringe:

“Den skal koste en månedsløn”
“Jo større diamant, jo bedre”

Føler du også et vist pres ved at læse ovenstående? Så vil vi gerne være dem, der beroliger dig og afliver begge myter. Ringen skal først og fremmest passe til jer og jeres forhold. Hvis I ikke normalt værdsætter eksklusive materialer, er der ingen grund til at starte jeres ægteskab med det. Hvis din partner ikke er til diamanter eller stor opmærksomhed omkring hendes hånd, er større ikke nødvendigvis bedre. Du skal finde den forlovelsesring, der passer til hende. Vi hjælper typisk vores kunder ved at starte med at lytte til deres behov:

– Hvad kan hun godt lide?
– Hvilket budget skal vi forsøge at ramme?
– Har du nogle eksempler på smykker, hun normalt bærer?

Det er noget af det mest fantastiske ved at være en guldsmed – vi kan skabe det hele fra bunden – fra bryllupstanker til bryllups-ringe.

forlovelsesring - bryllups-ringe

Vielsesringe – “Indtil døden skiller jer ad”

Har du allerede mærket suset fra sætningen: “Vil du gifte dig med mig”, så kan du godt forberede dig på at opleve det igen, når præsten fremsiger de berømte ord:

“Så tilspørger jeg dig Preben.Vil du have Berit, som hos dig står, til din ægtehustru?”

… og senere i vielsen:

“Vil du elske og ære hende, og leve med hende både i medgang og modgang i hvad lykke Gud den almægtige vil tilskikke jer, som en ægtemand bør leve med sin ægtehustru, indtil døden skiller jer ad?”

(citat fundet her)

Pointen er, at vielsen er lige så – hvis ikke mere – betydningsfuld end frieriet. Det samme gælder de bryllups-ringe, der indrammer vielsen: Vielsesringene.

Smykker af gammelt guld

Har du et arvestykke af gammelt guld, som du ønsker at bringe til live på ny? Hos Guldsmed Kristian Otte kan du komme forbi værkstedet med et arvestykke, som du ønsker at få omsmeltet eller integreret i et nyt smykke. Vi sætter pris på symbolikken og tanken bag ethvert smykkedesign. Derfor glæder det os altid, når vi får lov til at arbejde med arvestykker.

Arvestykker bærer ofte en helt særlig affektionsværdi. Mange arver for eksempel deres forældres eller bedsteforældres forlovelsesringe, vielsesringe, en diamant eller et andet smykke af særlig betydning. Det sker ofte, at ringen eller smykket ikke passer i størrelse eller egner sig som en ny forlovelsesring.

I vores guldsmedie kan vi hjælpe med at bringe nyt liv til gammelt guld, uden at det mister sin personlige historie. Vi kan hjælpe med at omsmelte metaller, tilpasse størrelse og indsætte ædelsten i en ny stenfatning.

Har du et arvestykke, som skal være en del af et nyt smykke? Så kontakt os endelig. Vi kommer gerne med et oplæg til et personligt design, der matcher dine drømme til dit nye smykke.

Hvilke bryllups-ringe skal man vælge?

Vielsesringe gives under selve bryllupsceremonien, og du kan ånde lettet op, for vielsesringe er oftest noget, man vælger sammen. Ligesom med forlovelsesringe lytter vi også til jeres behov og danner os et indtryk af, hvordan jeres ringe skal se ud.

Når I får hjælp af en professionel guldsmed, har vi også fordelen af at kunne designe ringe, der harmonerer, men som stadig differentierer sig fra hans til hendes. Ringene kan have samme udtryk og være lavet af samme materiale, men den ene parts ring kan være udsmykket med smukke brillanter, mens den anden parts ring kan være mere enkel og rustik. Se billedet.

Vielsesringe - bryllupsringe

Med vielsesringe er det vitterlig kun fantasien, der sætter grænser. Men husk, at disse ringe ønskeligt skal bæres, indtil døden jer skiller. Så vi anbefaler, at du lader fantasien flyve, men stadig lytter til fornuften. Her er en liste med nogle af de overvejelser, du – eller I – skal gøre jer:

– Hvilken størrelse og form ønsker I for ringene?
– Hvilket budget skal vi arbejde ud fra?
– Hvilke ædelmetaller foretrækker I? Guld, rosaguld, platin osv.
– Skal vi inddrage ædelsten: Brillanter, perler osv.?
– Skal jeres ringe være forskellige?
– Skal vi inddrage arvestykker?

Dette er blot et par spørgsmål og overvejelser, der kan hjælpe dig med at forberede dig bedre.

Som vi har gentaget mange gange nu, er vi alle forskellige. Det er helt normalt og lige så smukt at vælge forud-designede bryllups-ringe.

“If it ain’t broke, don’t fix it”

Hvis du finder den perfekte ring, eller sæt af ringe, er der ingen grund til at få noget specialdesignet. Se smykker online.

Vi håber, at du kom lidt i bryllupsstemning af vores lille skriv. Husk, at du aldrig er alene om de store beslutninger, og det koster intet at søge vores råd: